Sayfalar

7 Mart 2017 Salı

Organik Ahşap ve Yüzey Temizleyici Nasıl Yapılır ?

Herkese merhabalar.

Organik tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha önceki yazılarımızda organik cam yüzey, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, yumuşatıcı tariflerini paylaşmıştım. Bu yazımda da organik ve bitkisel ahşap ve yüzey temizleyici tarifi paylaşacağım. Sizlere bu yazımda iki farklı tarif vereceğim. Bunlardan bir tanesi organik ahşap temizleyici diğer ise, yüzey temizleyicidir. Yüzey temizleyiciyi kalebodur üstü, set üstü vb. şeklinde algılayabilirsiniz.

Organik Ahşap ve Yüzey Temizleyici Nasıl Yapılır ?


Şimdi öncelikle sizlere organik ahşap temizleyicinin tarifini paylaşalım. Organik ahşap temizleyici için gerekli olan malzemeler:

Bitkisel yağ (sevdiğiniz bir koku olabilir)

Limon suyu ya da sirke

Diş macunu ( Daha önce paylaştığımız diş macunu konusunda bulunan diş macununu kullanın. Kimyasal kullanmayın. Organik diş macunu yapma konumuzu buradan ulaşabilirsiniz.)

Organik ahşap temizleyici yapmak için, eşit ölçülerde limon suyu ya da sirkeye bitkisel yağ ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırın ve iyi bir karışım elde edin. Bu karışım ile ahşaplarınızı temizleyebilirsiniz. Eğer ahşaplarınızda kirler biraz fazlaysa diş macununu da ilave edebilirsiniz. Böylelikle tamamen organik olarak ahşap temizleyicinizi üretip temizliği sorunsuz yapabilirsiniz.

Bu tarifimizi paylaştıktan sonra şimdi de yüzey temizleyici için bir tarif verelim. Yüzey temizleyici için gerekli olan malzemeler:

Yarım litre sirke,

Yarım litre su,

5,6 tane portakal (organik üretim olursa iyi olur)

Yüzey temizleyicinizin nasıl yapılacağını açıklıyorum.Öncelikle sirkenin içine portakal kabuklarını atıyorsunuz. Daha sonra bu karışımı kapaklı kapalı bir kabın içerisine alıp 2 hafta kadar bekletiyoruz. Verilen zaman dolduktan sonra portakal kabuklarını karışımdan çıkartıyorsunuz. Son olarak ilk başta eklediğiniz sirke miktarınca karışıma su ilave ediyorsunuz. Böylelikle yüzey temizleyiciniz hazır olmuş oluyor. Bu yazımızdaki tarifleri uygulayarak tamamen bitkisel,organik ve doğal bir biçimde ahşap temizleyici ve yüzey temizleyici elde edebilirsiniz. Sağlıkla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder